4 μπανάνες, ώριμες καθαρισμένες (450γρ.)
3 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
70 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
Για τη σύνθεση
1 μπανάνα, ώριμη
30 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 200ο C στον αέρα.
Βάζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια, το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν, αλάτι, τα αμύγδαλα σπασμένα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ 10x30 εκ.
Κόβουμε την μπανάνα κατά μήκος και τη βάζουμε πάνω στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα σπασμένα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.