Η πανδημία αναγκάσε πολύ κόσμο, ακόμα κι αν δεν είχε καλή σχέση με το κινητό του και τα social media, να αποκτήσει!
Οι περισσότεροι αποκτήσαμε μια virtual ζωή καθώς οι ανθρώπινες επαφές και οι έξοδοι περιορίστηκαν αρκετά.
Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτη η καθημερινή τριβή με τα social media δεν είναι και το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τη ζωή μας.
Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι, αλλά δεν απολαμβάνεις τη ζωή σου. Αυτό που σε νοιάζει είναι τι στόρυ θα ανεβάσεις και υποσυνείδητα συγκρίνεις τη ζωή σου με τις ζωές των άλλων. Δεν είναι λύση η διέξοδος στα social media. Ούτε θεωρείται μια παρηγοριά. Δεν το καταλαβαίνεις αλλά μπορεί να σου απορροφήσει αμέτρητες και άσκοπες ώρες.
Το μυαλό σου χρειάζεται ένα ¨διάλειμμα” απο την virtual ζωή.
Για να επέλθει η ισορροπία θα πρέπει να προσπαθούμε να περνάμε offline τον αντίστοιχο χρόνο που περνάμε online!
Τα θετικά στοιχεία από την αποτοξίνωση των Social Media είανι αρκετά:
1. Δε χάνεις απολύτως τίποτα
Ευχαριστήσου περισσότερο το να σε εκτιμούν οι δικοί σου άνθρωποι που έχεις στη ζωή σου και όχι 3-10 χιλιάδες άγνωστοι.
2. Η παρατηρητικότητά σου αυξάνεται περισσότερο
Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα γίνονται λόγοι να χαμογελάς, ενω παράλληλα αντιλαβάνεσαι τι έχανες από μια βόλτα στο δάσος, κοιτώντας ποιο φίλτρο να βάλεις στο story σου.
3. Κοιμάσαι καλύτερα
Μπορείς να έχεις ένα υγιέστερο ωράριο που θα σε βοηθήσει να νιώθεις πιο ξεκούραστη και ορεξάτη.
4. Σταματάς να συγκρίνεις
Το να συγκρίνεις υποσυνείδητα τον εαυτό σου με τις ζωές των άλλων, σου στερεί όχι μόνο τη μοναδικότητά σου, αλλά και την ίδια σου την όρεξη να κάνεις πράγματα για σένα, μιας και πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα το κάνει καλύτερα περισσότερο κλπ. Αρχίζεις και αντιλαμβάνεσαι τη μοναδικότητά σου.
5. Σταματάς να βιάζεσαι
Έχεις περισσότερο χρόνο γιατί ξέρεις οτι δεν τρέχεις μόνιμα να ανεβάσεις story, να δεις πως πήγε, πόσα like έχεις και πόσα άτομα είδαν τη δημοσίευσή σου. Υποσυνείδητα σου φεύγει το άγχος.
Όλο το νόημα βρίσκεται στο να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου και να αναρωτιέσαι ποιο είναι το όριο και η υπερβολή σε ότι αφορά τη χρήση των Social και της έκθεσης της προσωπικής σου ζωής. Ξοδεύεις περισσότερο χρόνο κάνοντας edit τη φωτογραφία στην παραλία ή κοιτώντας τη θάλασσα;