450 γραμ. αρακάς κατεψυγμένος ή φρέσκος
250 γρ. κουσκούς
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
40 ml ελαιόλαδο
1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
1/2 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ. σούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 λάιμ
Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 1 λεπτό και προσθέτετε τον αρακά.
Ανακατεύετε να σοταριστεί για 1-2 λεπτά και ρίχνετε το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ζωμό ή το νερό, το κουσκούς και αλάτι.
Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει ωραία το φαγητό, όπως στο ριζότο.
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το λάιμ, πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.