Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε τα ψάρια στην διατροφή μας καθώς αποτελούν βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής.
Τα ψάρια είναι πλούσια σε φώσφορο, βιταμίνες και σίδηρο. Ορισμένα ψάρια όπως ο σολωμός και ο τόνος είναι πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς αλλά και πρωτείνη που βοηθάει τους μυείς! Τα ψάρια επίσης προστατεύουν την όραση και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Aνέκαθεν οι Έλληνες έτρωγαν πολύ ψάρι από την αρχαιότητα, ειδικά σαρδέλες και σκουμπριά. Προτιμήστε διαφορετικές ποικιλίες ψαριών όπως σαρδέλες, πέστροφα και σκουμπρί. Το φθινόπωρο, απολαύστε ψητές τσιπούρες και λυθρίνια.
Αντικαταστήστε το κρέας με φρέσκα ψάρια, μια με δυο φορές την εβδομάδα και ενισχύστε τον οργανισμό σας.
Όσο για τα παιδιά που δεν τρώνε ψάρια, φτιάξτε τους κροκέτες ψαριού μαζί με πατάτες και δείξτε τους οτι το ψάρι τελικά είναι νόστιμο!