Πόσες φορές έχετε την αίσθηση ότι είστε κουρασμένοι ή δεν έχετε όρεξη για τίποτα;
Κι ενώ μπορεί να έχει ξεκινήσει η μέρα με τις καλύτερες προδιαγραφές η διάθεσή σας είναι πεσμένη και αισθάνεστε σαν να σας εχει ρουφήξει κάποιος την ενέργειά σας.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει εξαιτάις διαφόρων παραγόντων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας:
1. Αφυδάτωση
Χωρίς αρκετό νερό, η πυκνότητα του αίματός σας αυξάνεται και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια από την καρδιά σας, για να διατηρήσει τη σωστή κυκλοφορία με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε με το παραμικρό κόπωση.
2. Κοιμόμαστε αργά
Οι ερευνητές έχουν βρει ότι τα πιο σημαντικά στάδια του ύπνου εμφανίζονται ανάμεσα στις 10 το βράδυ και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Γι αυτό καλό θα ήταν να πέφτετε για ύπνο σχετικά νωρίς.
3. Δεν γυμναζόμαστε
Πολλές φορές μπορεί να νιώθετε εξάντληση και κόπωση, αλλά όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες μιας ήπιας μορφής άσκηση, στην πραγματικότητα τονώνει τα ενεργειακά μας επίπεδα.
4. Χαμηλά επίπεδα σιδήρου
Χωρίς αρκετό σίδηρο, δεν μπορείτε να παράγετε αρκετά αιμοσφαίρια, ώστε αυτά μετά να μεταφέρουν οξυγόνο στην καρδιά, στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο.
5. Παραλείπουμε το πρωινό
Μια τέτοια τακτική μπορεί να σας χαλάσει όλη την υπόλοιπη μέρα. Μετά από μια νύχτα αποχής, το σώμα σας χρειάζεται θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία, ώστε να παράγει ενέργεια.
6. Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τους πάντες
Μην το παρατραβάτε. Μπορεί να θέλετε να κα΄νετε τους γυρω σας ευτυχισμένους και χαρούμενους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αποθέματα ενέργειας για εσάς και τον εαυτό σας.
7. Ακαταστασία
Ένας χαοτικός χώρος εργασίας και διαβίωσης δημιουργεί και έναν χαοτικό νου κι έτσι κουράζεστε γρηγορότερα.