Πραγματικά θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Αποφάσισες να ξεκινήσεις δίαιτα και ψάχνεις συνταγές που να είναι κατάλληλες για δίαιτα αλλά να είναι πάνω απ’ όλα να είναι νόστιμες;

Διάβασε παρακάτω 5 συνταγές με λιγότερο από 400 θερμίδες και χάσε κιλά εύκολα και γευστικά!

Μπιφτέκια κοτόπουλο

Τα υλικά για 1 κιλό κιμά κοτόπουλο είναι:

 1 αυγό

1 κουτάλι της σούπας μουστάρδας

1 πελτέ ντομάτας

 αλάτι - πιπέρι

ρίγανη και

μισό φλυτζάνι τριμμένη φρυγανιά!

Βάλε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ, ζύμωσε το μείγμα και βάλ’ το στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει. Φτιάξε τα μπιφτέκια σου, τοποθέτησε τα πάνω σε μια λαδόκολλα και σε προθερμασμένο φούρνο, ψήσε στους 180 ºC (πάνω κάτω) για 40 λεπτά περίπου. Σέρβιρε με πράσινη σαλάτα της αρεσκείας σου!

 

 

Πατάτα φούρνου με τυρί και γαλοπούλα

Αφαίρεσε τις φλούδες (προαιρετικά) και ψήσε τις πατάτες στους 200 ºC (πάνω κάτω), αφού χαράξεις πρώτα επιφανειακά το δερμα τους.

Βγάλε από το φούρνο όταν είναι έτοιμες και βάλε είτε μια κουταλιά cottage ή μια φέτα από οποιοδήποτε άλλο light τυρί θες και μια φέτα καπνιστή γαλοπούλα! Πεντανόστιμο φαγητό

 

 

Τορτίγια με γαρίδες 

Θα χρειαστείς:

μια τορτίγια ολικής άλεσης

5 μεγάλες γαρίδες

 1 κουταλιά γιαούρτι 0%

μισό στυμμένο λεμόνι ή ένα lime

 αλάτι - πιπέρι και

λεπτοκομμένα κομματάκια αγγουριού.

Αφού βράσεις τις γαρίδες, κόψεις το αγγούρι και ανακατέψεις το χυμό λεμονιού με το γιαούρτι ήρθε η ώρα για την συναρμολόγηση!

Τοποθέτησε τα υλικά στην τορτίγια και απόλαυσέ το!

 

 

Κρύα βελουτέ σούπα ντομάτας (εμπνευσμένη από την ισπανική κουζίνα)

Πόλτοποίησε 4 ώριμες ντομάτες στο μπλέντερ και προσθέτεις λίγο λάδι και 1 φέτα μαύρο ψωμί του τοστ και προεραιτικά μισή σκελίδα σκόρδο! Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και σέρβιρε σ’ ένα μπολ! Βράσε ένα αυγό και τοποθέτησέ το στο κέντρο του πιάτου και καλή σου όρεξη!

Για περισσότερη νοστιμιά μπορείς να προσθέσεις και μια φέτα κομμένη σε μικρά κομματάκια από το αγαπημένο σου αλλαντικό! Προσοχή όμως να μην ξεφύγεις στις θερμίδες! ​​​

 

 

Κοτόπουλο με βραστά λαχανικά 

 Σ΄ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε:

 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λίγες σταγόνες λεμόνι, λίγο Θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλιά του γλυκού λάδι.

Άλειψε το κατόπουλο με το μείγμα και ψήσε στους 200 ºC για 40-45 λεπτά! Βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε με βραστό μπρόκολο και καρότο και ρίξε σταγόνες λεμονιού πάνω στο φαγητό σου!

 

 

 

 

Σοφία Κόλλια