Το καλοκαίρι ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς στις διακοπές είναι η δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους αλλά οι περισσότεροι ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια από ειδικό καθώς είναι ένα λεπτό ζήτημα και προκαλεί αμηχανία.  Οι αιτίες που μπορούν να την προκαλέσουν είναι η κακή διατροφή, η αλλαγή περιβάλλοντος και των συνηθειών μας.

Η αλλαγή στις διατροφικές και καθημερινές μας συνήθειες προκαλεί η δυσλειτουργία του εντέρου που έχει ως αποτέλεσμα εκνευρισμούς, πρηξίματα, αέρια και δυσφορία. Μας χαλάει η διάθεση και αντί να περνάμε ξέγνοιαστες διακοπές, περνάμε την ημέρα στο μπάνιο.

Για να αντιμετωπίσετε την καλοκαιρινή δυσκοιλιότητα, να ακολουθείτε μια διατροφή γεμάτη σε φυτικές ίνες και να προτιμάτε με το κυρίως γεύμα σας να τρώτε μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως και σαλάτα. Βοηθούν στην σωστή λίπανση του εντέρου και διευκολύνουν στην πέψη. Να πίνετε μπόλικο νερό, κρύο τσάι ή δροσερούς χύμους καθώς η ενυδάτωση του εντέρου διευκολύνει να πάτε πιο εύκολα στην τουαλέτα

Η μπανάνα και τα δαμάσκηνα είναι μια ιδανική λύση ως σνακ καθώς δίνουν ενέργεια και βοηθούν στην φυσική λειτουργία του εντέρου. Γιαούρτια και γάλα μαγνησίας είναι οι σύμμαχοι σας για το φετινό καλοκαίρι. Ένα ποτήρι το πρωί ή ένα γιαούρτι με μέλι και φρούτα πριν το μπάνιο είναι η καλύτερη επιλογή!