20 - 25 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

250γρ. ανάμεικτα  δημητριακών -σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκκοκο ρύζι κόκκινο ή καστανό

25 γρ. φακές κόκκινες

200γρ. σολομός καπνιστός

2 κ.σ. κάπαρη

λίγα φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος (ή άνηθος)

χυμός από 1 λεμόνι

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα δημητριακά σε μία κατσαρόλα και τις φακές, αφού τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε  και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα σουρωτό.

Ανακατεύουμε τον  χυμό λεμονιού με  το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τέλος, προσθέτουμε την κάπαρη και τον καπνιστό σολομό κομμένα σε κομμάτια ή λωρίδες.