25 - 30 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γρ. φακές ψιλές ή χοντρές (ψιλές είχα)

250 γρ. ρύζι parboiled

2 μεγάλα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες 1 φλ. ελαιόλαδο

1 δαφνόφυλλο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος

χυμός 1 μεγάλου λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένω τις φακές και τις βάζω να πάρουν μία βράση. Πετάω το πρώτο νερό και τις ξαναβράζω με τη δάφνη για 15-20 λεπτά.

Σουρώνω, προσθέτω νερό να τις σκεπάζει και τις ξαναρίχνω μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το ρύζι. Αφήνω να βράσουν μέχρι να γίνει το ρύζι και να πιει σχεδόν το νεράκι για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Σουρώνω πάλι και σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι αρκετά καλά. Προς το τέλος προσθέτω και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να χρυσίζει είναι έτοιμο.

 Όλο αυτό μαζί με το ελαιόλαδο το γυρίζω μέσα στο φακόρυζο και ανακατεύω να πάει παντού μαζί με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με μαϊντανό  και είμαστε έτοιμοι.