60'
20 κεφτεδάκια
Μέτρια δυσκολία
keftedakia_lifeis
Υλικά

700γρ Μοσχαρίσιος Κιμάς

1 1/2  κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

4 φέτες ξερό ψωμί χωρίς κόρα

200 ml γάλα

2 καρότα τριμμένα

2 μέτρια κολοκυθάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη

1 σφηνάκι ούζο

θυμάρι

1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ, μουλιάζουμε το ξερό ψωμί με το γάλα. Το στύβουμε καλα και βάζουμε το ψωμί μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε την ρίγανη, τα τριμμένα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το ούζο και τον δυόσμο και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα. Σκεπάζουμε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα!

Όταν περάσει η μια ώρα, με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε από το μείγμα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε σε καυτό λάδι για περίπου 3-4 λεπτά μέχρι να κάνουν τραγανή κρούστα.

Βγάζουμε από το λάδι και τοποθετούμε σε φύλλα χαρτιού να απορροφήσει το περισσότερο λάδι!