30 - 35 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Πέννες με μανιτάρια και φρέσκιες τομάτες
Υλικά

500γρ. μακαρόνια (όποιο είδος θέλετε)

50 γραμ. αλάτι

για τη σάλτσα

4 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

10 μανιτάρια λευκά μικρά κομμένα σε φέτες

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο

1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

 

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις τομάτες σταυρό με ένα μαχαίρι και τις βουτάμε σε καυτό νερό. Τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το multi.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη.

Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Όταν το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν τα μανιτάρια προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20-25 λεπτά και την ανακατεύουμε συχνά.

Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον μάραθο στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.

Παράλληλα βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρόνου στην συσκευασία. Στραγγίζουμε , αλλά κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας.

Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν οι πέννες τη σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.