175 γραμ. ρύζι αρμπόριο ή εναλλακτικά καρολίνα Σερρών
1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάκια
1 καρότο κομμένο μπαστουνάκια½ πράσο ψιλοκομμένο
½ μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
75 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
30 γραμ. λευκό κρασί
25 γραμ. μαργαρίνη
75λ ml κρέμα γάλακτος
75 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
100 ml ηλιέλαιο
1 λίτρο ζεστό νερό
2 γραμ. αλάτι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 50ml ηλιέλαιο να κάψουν και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, το ½ λίτρο νερό και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πεί όλα τα υγρά και όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στην άκρη.
Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα 50ml ηλιέλαιο και σοτάρουμε το πράσο, το καρότο, το κολοκύθι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε 200ml νερό, το αλάτι, το προβρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε . ρίχνουμε λίγο λίγο όσο από το υπόλοιπο νερό χρειαστεί μέχρι να βράσει το ρύζι.
Όταν θα είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.