45 - 50 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

175 γραμ. ρύζι  αρμπόριο ή εναλλακτικά καρολίνα Σερρών

1 κολοκύθι κομμένο σε μπαστουνάκια

1 καρότο κομμένο μπαστουνάκια½ πράσο ψιλοκομμένο

½  μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

75 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

30 γραμ. λευκό κρασί

25 γραμ. μαργαρίνη

75λ  ml κρέμα γάλακτος

75 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

100 ml ηλιέλαιο

1 λίτρο ζεστό νερό

2 γραμ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 50ml ηλιέλαιο  να κάψουν και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι  για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί, το ½ λίτρο νερό και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πεί όλα τα υγρά και όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε τα υπόλοιπα 50ml ηλιέλαιο και σοτάρουμε το πράσο, το καρότο, το κολοκύθι και τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε 200ml  νερό, το αλάτι, το προβρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε . ρίχνουμε λίγο λίγο όσο από το υπόλοιπο νερό χρειαστεί μέχρι να βράσει το ρύζι.

Όταν θα είναι έτοιμο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.

Ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.