30 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Σπαγγέτι με αβοκάντο
Υλικά

340 γρ σπαγγέτι

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα

1/2 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος

χοντρό αλάτι 

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

1/3 φλ ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε καλά.

Για την πέστο αβοκάντο, βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.

Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι το μείγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα πιάτο βάζουμε τα μακαρόνια ανακατέυοντας την πέστο αβοκάντο.

Σερβίρουμε αμέσως.