60'
10 σπανακοπιτάκια
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

260γρ σπανάκι καθαρισμένο

1 αβοκάντο μετρίου μεγέθους κομμένο σε κύβους

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1/2 σφηνάκι χυμό λέμονι

1 κουτάλι σούπας μαύρο και άσπρο σουσάμι

85γρ φετα χοντροκομμένη

μερικά φύλλα δυόσμου

30m.l ελαιόλαδο

λίγο άνιθο 

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο

4 φύλλα κρούστας 

1/2 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Για την γέμιση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, τον άνιθο και το τριμμένο μοσχοκάρυδο στο ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρύωσουν. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το προσθέτουμε στο μείγμα του κρεμμυδιού. Προσθέτουμε το αβοκάντο, την φέτα και τα υπόλοιπα υλικα και ανακατεύουμε απαλά. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου; 180c. Απλώνουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες. Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και βάζουμε λίγη γέμιση στην βάση της λωρίδας και διπλώνουμε σε τριγωνικό σχήμα. Κλείνουμε βρέχοντας την άκρη. 

Καλύπτουμε ένα ταψί με μια αντικολλητική λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα τριγωνάκια. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζουμε με μαύρο και λευκό σουσάμι και ψήνουμε για 20 λεπτά!