Ειδικά αν κάνεις δίαιτα

Όλοι έχουμε σίγουρα μια ζυγαριά στο σπίτι και ειδικά όταν κάνουμε κάποια παρασπονδία στη διατροφή μας τρέχουμε να ζυγιστούμε να δούμε πόσο επηρέασε το συνολικό βάρος μας.

Σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό που κάνετε. Πόσο μάλλον να ζυγίζεστε κάθε μέρα. Κάθε μέρα γδύνεστε, ανεβαίνετε και υπολογίζετε γραμμάρια. Δε νομίζετε ότι είναι κάπως ψυχοφθόρο όλο αυτό;

 

 

Στο κάτω κάτω, πόσες φορές έχετε ανέβει στη ζυγαριά γεμάτη ενθουσιασμόμόνο και μόνο για να δείτε το νούμερο κι έπειτα παό το αποτέλεσμα που μπορεί να μη σας αρέσει να σας κυριεύσει απογοήτευση.

Καλό είναι να αποφεύγουμε να έχουμε ζυγαριά στο σπίτι αφού μπορεί, πολύ εύκολα, να μετατρέψει αυτή τη συνήθεια σε εμμονή.

Εξάλλου το βάρος μας, μεταβάλλεται ανάλογα με την ώρα της ημέρας, το τι έχουμε φάει ή πιει μέχρι εκείνη τη στιγμή κ.τ.λ.

Έτσι λοιπόν, το να ζυγιζόμαστε χωρίς να λαμβάνουμε τους παραπάνω παράγοντες υπόψιν μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο δίαιτας και εμμονή με το βάρος μας.

 

 

Για προσωπικότητες που είναι επιρρεπείς σε ψυχαναστικές συμπεριφορές, το να μετρούν το βάρος τους με τόση εμμονή μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές διατροφικές διαταραχές.

Για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, καλό είναι να ζυγίζονται μια φορά την εβδομάδα, ενώ όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν το βάρος τους, μπορούν να έχουν ως μέτρο σύγκρισης τα ρούχα τους.