Δείτε και το πώς!

Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να χάσει κανείς θερμίδες.

Συγκεκριμένα, ανά πάσα στιγμή ο ανθρώπινος οργανισμός καίει θερμίδες, ακόμα και όταν κοιμάται. Όμως, όπως δείχνουν τα στοιχεία του γνωστού Βρετανικού δικτύου, πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε κάποιος να απολαύσει τις αγαπημένες του λιχουδιές, χωρίς να φορτωθεί με επιπλέον κιλά.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Σχολή Ιατρικής του Χάρβαρντ, το BBC έκανε μια αντιστοιχία που προκαλεί εντυπώσεις.
 

Μία ώρα κολύμπι = 5.5 κουτάκια Coca Cola

Οι 772 θερμίδες που αντιστοιχούν στα 5.5 κουτάκια, δεν είναι και πολύ εύκολο να φύγουν από τον οργανισμό. Χρειάζεται μια ώρα έντονης κολύμβησης, είτε με ελεύθερο στυλ είτε με πεταλούδα.

Μία ώρα ποδήλατο = 2.9 ντόνατ

Τα αγαπημένα γλυκά είναι... γεμάτα με θερμίδες. Μόλις 3 ντόνατ χρειάζονται μία ώρα ποδήλατο, που ισοδυναμεί με πολύ... ιδρώτα, ώστε να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό.

Μάσημα τσίχλας για μια ώρα = Ένα πατατάκι

Τι... ψυχή να έχει ένα πατατάκι; Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται παρά μόνο μια τσίχλα ώστε να ξεφορτωθεί κανείς τις θερμίδες του. Όσα περισσότερα όμως, τόσο πρέπει να αυξάνονται και οι ώρες μασήματος. Και ποιος θα φάει μόνο ένα πατατάκι;

Μία ώρα τρέξιμο = ένα μπέργκερ με πατάτες

Το τρέξιμο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να χάσει κανείς βάρος. Για αυτό τοποθετήθηκε πλάι στο μπέργκερ, το πιο πλούσιο σε θερμίδες μέρος της έρευνας.

Μία ώρα χορός = 3 ποτήρια κρασί

Ο χορός είναι διασκέδαση, όμως παράλληλα είναι και ένας ωραίος τρόπος να κάψει κανείς θερμίδες. Όχι τόσο αποτελεσματικός όσο το ποδήλατο ή το τρέξιμο, αλλά σίγουρα πιο ευχάριστος.

Μία ώρα στον υπολογιστή = 1/3 από μια μικρή σοκολάτα

Ο οργανισμός μας καίει θερμίδες ασταμάτητα. Ακόμα και όταν καθόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Θα πρέπει όμως να κάτσει 3 ώρες με τα χέρια στο πληκτρολόγιο, ώστε να χάσει τις θερμίδες από μια μικρή σοκολάτα.

Μία ώρα διαβάσματος = 4 πατατάκια

Τετραπλάσια αποδοτικότητα από το να μασούσε κανείς τσίχλα. Το διάβασμα είναι μια διαδικασία που αυξάνει τους ρυθμούς του οργανισμού, αυξάνοντας τις θερμίδες που καίει. Μπορεί κάποιος να συνδυάσει κανείς διάβασμα και τσίχλα. Έτσι μέσα σε μία ώρα θα έχει κάψει... 5 πατατάκια.

Μία ώρα σεξ = 30 γραμμάρια τυριού

Θα περίμενε κανείς πως το σεξ είναι μια διαδικασία που βοηθάει στην απώλεια βάρους. Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Μια ώρα σεξ δεν αρκεί ούτε για να καούν οι θερμίδες ενός μικρού κομματιού από τυρί.

 

Το δίλημμα είναι μεγάλο τελικά!

Δείτε επίσης!

Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Γυμνάσου μέσα από την καθημερινότητα σου

"Βάλτε το... στα πόδια με τον Λίνο Χαραλάμπους για τα πιο "Band ass" πόδια του καλοκαιριού!"