Για κάποιους θεωρείται απαραίτητος ειδικά το πρωί για να ανοίξει το μάτι.
Είναι πράγματι γεγονός πως κάποιοι δε μπορούν να ξυπνήσουν εάν δεν πιουν έστω μια γουλιά καφέ.
Κάποιοι τον προτιμούν σκέτο, άλλοι προσθέτουν ζάχαρη ή ακόμα και γάλα. Ειδικά για το γάλα πιστεύουν πως δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους.
Αυτό που σίγουρα δε γνωρίζετε είναι πως ο συνδυσμός καφέ και γάλακτος έχει κυρίως αρνητικές συνέπειες για την υγεία.
Ποιές όμως είναι αυτές;
1. Ο συνδυασμός καφεΐνης και καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν. Έτσι, όχι μόνο ο καφές με γάλα δεν γίνεται πιο ελαφρύς, αλλά μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
2. Το γάλα στον καφέ προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
3. Ο σκέτος καφές δεν περιέχει θερμίδες και λιπαρά. Αν όμως τον συνδυάσουμε με γάλα, τότε καταναλώνουμε περι συνδυαστεί με γάλα, τότε αυξάνεται ο αριθμός των περιττών θερμίδων και λιπαρών που καταναλώνουμε, ειδικά όταν πίνουμε πολλούς καφέδες καθημερινά.