Γυμναστική και γρίπη πάνε μαζί;
Τι λένε οι ειδικοί;

Αυτοί που έχουν στην καθημερινότητά τους τη γυμναστική σίγουρα έρχονται σε δίλημμα στην περίπτωση που μια μικρή ίωση κάνει την εμφάνισή της.

Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο άρρωστη είσαι.

Εάν έχεις ένα απλό κρύωμα, για παράδειγμα, λένε ότι είσαι πιθανώς εντάξει για να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που κάνεις. Αλλά αν έχεις κάτι σαν μονοπυρήνωση (που μπορεί να παρουσιαστεί σαν ένα κοινό κρύο μερικές φορές), μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο να ασκηθείς.

Εάν έχεις πυρετό δεν πρέπει να κάνεις τίποτα επίπονο ή αερόβιο. Μπορείς να κάνεις λίγο stretching, αλλά οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες είναι βραχύβιες. Δεν πρόκειται να σε κρατήσουν πίσω για περισσότερο από δύο ημέρες.

Εάν είσαι άρρωστη από τον λαιμό και πάνω (και δεν έχεις πυρετό), είναι γενικά εντάξει να κάνεις ήπια έως μέτρια άσκηση. Αλλά, αν κάτι σου προκαλέσει πόνο ή σε κάνει να αισθανθείς ανασφαλής ή ασταθής, αυτό είναι ένδειξη για να σταματήσεις ό, τι κι αν κάνεις.

Για ασθένειες από τον αυχένα και κάτω, όπως κρύο στο στήθος ή βρογχίτιδα, καλύτερα να παραλείψεις οτιδήποτε επίπονο γιατί θα μπορούσες να χειροτερέψεις.

Παρά τα όσα λένε οι ειδικοί όμως, καλό θα ήταν να κάνεις όπως εσύ νιώθεις καλά. Άκουσε το σώμα σου, είναι πάντα ο πιο αδιάψευτος μάρτυρας.