Η μορφή άσκησης που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλαδα

Η εξάσκηση με hula hoop είναι μεγάλη διασκέδαση!

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάψετε θερμίδες, να οικοδομήσετε δύναμη, να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς, και επίσης να καταπολεμήσετε τις ψυχικές ασθένειες όπως η κατάθλιψη.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα hula hoop, άνετα ρούχα και 30 λεπτά από το χρόνο σας.

Ξεκινήστε με τη βασική άσκηση για να το κρεμάσετε και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για να τονώσετε ολόκληρο το σώμα σας.

Είτε είστε 5 ή 50 ετών, αυτή η άσκηση θα σας κάνει να χαμογελάτε και να "πετάτε" από ζωντάνια!

 

 

Το Hula hooping δεν είναι ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι αρχαίοι Έλληνες και Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν  περιστρέφονταάς το  γύρω από την κοιλιά τους για να διασκεδάζουν και να διατηρούν την ελαστικότητά τους.

Είναι μια σωματική δραστηριότητα όπου πρέπει να στρέψετε το στεφάνι γύρω από τη μέση, την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια.  Το πιο εκπληκτικό είναι ότι καίει τόσες θερμίδες που καίτε κάνοντας kickboxing ή αερόμπικ.

Ανάλογα με το βάρος σας, τη διάρκεια άσκησης και την ένταση, μπορείτε να κάψετε έως 420 θερμίδες.

 

 

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης, πρέπει να προθερμανθείτε:

Ζέσταμα

Επιστροφή Stretch

Σταθείτε ευθεία με τα χέρια σας στη μέση σας.
Τυλίξτε τους ώμους σας πίσω και λυγίστε το επάνω μέρος του σώματος σας προς τα πίσω.
Νιώστε το τέντωμα στους κοιλιαούς σας. Κρατήστε το για 3 δευτερόλεπτα.
Απελευθερώστε και σκύψτε προς τα εμπρός. Νιώστε το τέντωμα στην πλάτη σας.
Επαναλάβετε 10 φορές.
Σταθείτε ευθεία με τις παλάμες σας στη μέση και τα πόδια σας με πλάτος ώμου.
Λυγίστε αριστερά και στη συνέχεια δεξιά.
Επαναλάβετε 10 φορές.

 

Πρόγραμμα ασκήσεων

 

1. Μόνιμη περιστροφή

 

 

Κρατήστε το χούλα με τα δύο χέρια και τοποθετήστε τα πόδια σας λίγο πιο φαρδύ από το πλάτος των ώμων.
Περιστρέψτε προς τα αριστερά σας, κρατώντας το κάτω σώμα σας ευθεία. Κάντε το για 5 δευτερόλεπτα.
Περιστρέψτε δεξιά. Κάντε το για 5 δευτερόλεπτα.

 

2.  Rolling

 

 

Κρατήστε το hula hoop μπροστά σας και σκύψτε προς τα εμπρός. Θα πρέπει να αγγίξει το πάτωμα. Σταθείτε με τα πόδια σας πλάτος ώμου. Κρατώντας την πλάτη σας ίσια, κυλήστε το χούλα προς τα δεξιά. Κάντε το μέχρι να φτάσετε στο ένα άκρο του δωματίου.
Μετακινήστε το χούλα προς τα αριστερά και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

 

3. Κύκλοι με τα χέρια

 

 

Κρατήστε το hula hoop στον αέρα και το περιστρέψτε ανάμεσα στις παλάμες και τα μπράτσα. Κρατήστε τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους για να αισθανθείτε το κάψιμο στους ώμους και τα χέρια σας.

 

4. Tree Press

 

 

Κρατήστε το χούλα πίσω από το κεφάλι σας. Ανασηκώστε το δεξί πόδι και τοποθετήστε το πέλμα του δεξιού σας ποδιού στην εσωτερική πλευρά του αριστερού ποδιού, ακριβώς κάτω από το γόνατο. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και κοιτάξτε μπροστά. Χαμηλώστε το χούλα σας πίσω από σας κάνοντας τους αγκώνες σας και στη συνέχεια να το επαναφέρετε στην αρχική θέση.
Κάνετε αυτό 10 φορές πριν αλλάξετε τα πόδια.

 

5. Hula hoop - Κάθισμα V

 

 

Καθίστε στο πάτωμα και κρατήστε το χούλα χουπ. Τα χέρια σας πρέπει να είναι πλάτος ώμου. Βάλτε τα πόδια σας στο άλλο άκρο του στεφάνου. Τοποθετήστε τα πόδια σας πλάτος ισχίου. Καθίστε προς τα πίσω, κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και σηκώστε και τα δύο πόδια έτσι ώστε να είναι 60 μοίρες με το έδαφος. Κρατήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός. Σηκώστε τα χέρια και τα πόδια σας και χαμηλώστε τα έως ότου τα πόδια σας πρόκειται να αγγίξουν το έδαφος.
Και πάλι, σηκώστε τα χέρια και τα πόδια σας. Επαναλάβετε 15 φορές για να ολοκληρώσετε ένα σετ. Κάνετε 3 σύνολα για να αισθανθείτε το κάψιμο στην περιοχή της κοιλιάς σας.

 

6. Hula Hoop Squat

 

 

Τοποθετήστε το χούλα στεφάνι μπροστά σας σε απόσταση βραχίονα. Κρατήστε το με τα δύο χέρια σας.Κρατήστε τα πόδια σας πλάτος ώμου. Τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να δείχνουν. Σπρώξτε τα γόνατά σας έξω, γογγίστε τα γόνατά σας και χαμηλώστε το σώμα σας σαν να καθίσετε σε μια καρέκλα. Ταυτόχρονα, μετακινήστε την κορυφή του hula hoop μακριά έτσι ώστε να μπορείτε να καταλήξετε σωστά. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας δεν υπερβαίνουν τα δάχτυλα των ποδιών σας. Επιστρέψτε στην αρχική θέση.

 

7. Hula Hoop Twist

 

 

Καθίστε στο πάτωμα και κρατήστε το χούλα με δύο χέρια. Γυρίστε ελαφρά τα γόνατά σας και σηκώστε τα δύο πόδια. Αφήστε λίγο πίσω και στρίψτε προς τα δεξιά με το χούλα. Παύση για μια στιγμή και στη συνέχεια στρίψτε αριστερά σας. Επαναλάβετε 25 φορές για να ολοκληρώσετε ένα σετ. Κάνετε 3 σετ.

 

8. . Hula Hoop Άσκηση για τους ώμους και το στήθος

 

 

9. Hula Hoop για τα γόνατα

 

 

10. Hula Hoop Dance