Πώς οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να σε βοηθήσουν να γραμμώσεις την σιλουέτα σου!

Θεωρείς οτι δεν προλαβαίνεις να βγεις κορμάρα στην παραλία; Δεν προλαβαίνεις καθώς είσαι συνέχεια σπίτι - δουλειά, δουλειά - σπίτι; Ε τότε γυμνάσου μέσα στο σπίτι σου, κάνοντας φασίνα. Και κορμί θα αποκτήσεις και το σπίτι σου θα λάμπει!

Ξέρω, ξέρω, σιχαίνεσαι το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα. Όμως αν ξεσκονίζεις το σπίτι σου 2 φορές την εβδομάδα, καίς 100 θερμίδες την ώρα. Το σκούπισμα επείδη είναι πιο έντονο σαν διαδικασία καίει 145 θερμίδες την ώρα, δηλαδή σαν να τρέχεις στον διάδρομο για 20 λεπτά!!! 

Τώρα που είναι καλοκαίρι μπορείς να κάνεις δουλειές που έχουν να κάνουν με το νερό, για να δροσίζεσαι! Μην βάλεις τα πιάτα στο πλυντήριο, αλλά μετά το φαγητό σου, πλύντα. Έτσι θα έχεις και καθαρό νεροχύτη και πλυμμένα ποτήρια και θα έχεις κάψει και 80 θερμίδες. Αν δε, τα πλένεις για 15 λεπτά κάθε βράδυ, τότε συνολικά μέσα στην εβδομάδα έχεις κάψει 560 θερμίδες. Όσο ήταν θερμιδικά το μεσημεριανό σου γεύμα ή εκείνη η βάφλα που έκανες δώρο στον εαυτό σου!

Μπορεί να μην το πιστευείς αλλά ακόμα και την ώρα που μαγειρεύεις καις θερμίδες, όχι αν τσιμπολογάς όλη την ώρα, αλλά μπορείς να κάψεις περίπου 150 θερμίδες

Η χειρότερη δουλειά του σπιτιού και ειδικά το καλοκαίρι, μπορεί να ανακηρυχθεί το σιδέρωμα. Ζέστη, ιδρώνεις, πονάει η μέση σου, τα χέρια σου. Κι όμως έχει και αυτό τα καλά του! Πέρα από το γεγονός οτι φεύγουν οι τοξίνες με τον ιδρώτα, μέσα σε μια ώρα σιδερώματος θα κάψεις 150 θερμίδες. Επίσης επειδή θα έχεις ιδρώσει κιόλας, ο οργανισμός σου θα συνεχίσει να "καίει" θερμίδες, κανένα μισάωρο ακόμα από την ώρα που τελείωσες το σίδερο! Μήπως τώρα βλέπεις διαφορετικά την ντάνα με τα ρούχα που σε περιμένουν;

Για το τέλος, μην υποτιμάς το τρίψιμο διαφόρων επιφανειών. Είτε είναι ο πάγκος της κουζίνας, είτε η λεκάνη, είτε η μπανιέρα, με μια ώρα τρίψιμο καις 100 θερμίδες, γυμνάζεις τα χέρια σου και είναι σαν να έχεις κάνει 100 κοιλιακούς και 100 pushups.

Αν ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα θα κάψεις περίπου 2000 θερμίδες μέσα σε μια εβδομαδα! Την επόμενη φορά που δεν θα προλάβεις να πας γυμναστήριο, μην σε νοιάζει! Το σπίτι σου είναι πάντα έτοιμο να σου προσφέρει νέες εμπειρίες εκγύμνασης!!