Ανέκτησε τον χαμένο ενθουσιασμό σου

Γυμνάζεσαι όλο το χρόνο και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι είσαι ένα βήμα πριν να τα παρατήσεις.

Σα να έχει πέσει η ενέργειά σου, σα να μην έχεις διάθεση καθόλου και το μόνο που σκέφτεσαι είναι "πάλι τα ίδια θα κάνω σήμερα στο γυναστήριο";

Μην αγχώνεσαι καθόλου. Αυτό μπορεί να συμβεί σε πολλούς ανθρώπους και κάποιες φορές είναι και απόλυτα φυσιολογικό.

Ωστόσο με διάφορα μικρά κολπάκια μπορείς να ξαναβρείς πάλι λόγους για να έχεις τον ίδιο ενθουσιασμό που είχες μέχρι πρότινος.

 

 

1. Ξεκίνα κάτι καινούργιο

Δοκίμασε να κάνεις ένα διαφορετικό ομαδικό πρόγραμμα. Αν έκανες δηλαδή spinning δοκίμασε crossfit ή aerial yoga ή ακόμα και pilates. Όλα προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση και γυμνάζουν διάφορες μυϊκές ομάδες. Αυτό που αλλάζει είναι το είδος της προπόνησης, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που είναι ομαδικό θα δεις και θα γνωρίσεις διαφορετικά πρόσωπα. Αυτό θα σε ανανεώσει σε κάθε περίπτωση.

2. Πρόσθεσε νέο ασκησολόγιο κάθε 4 εβδομάδες

Κάνε μερικές τροποποιήσεις στο πρόγραμμά σου πάντα με τη βοήθεια γυμναστή και αυτό θα σε βοηθήσει στην εκγύμναση διαφορετικών μυών ή ακόμα και στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι θα ενισχύσει την ψυχολογία σου. Μια φορά το μήνα είναι καλό να αλλάζεις το πρόγραμμα ασκήσεων για να έχεις και το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

 

 

3. Φτιάξε την playlist που σε εκφράζει 

Κακά τα ψέματα, η μουσική παίζει καθοριστικό ρόλο και είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ώρα της προπόνησης την αγαπημένη σου playlist. Φρόντισε να την ανανεώνεις ωστόσο όσο πιο συχνά μπορείς έτσι ώστε να μην προλάβεις να βαρεθείς τα τραγούδια.

4. Βρες παρέα 

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει κοινό στόχο με εσένα και του αρέσει η γυμναστική. Η ιδέα και μόνο ότι υπάρχει κι άλλο άτομο με κοινά ανδιαφέροντα στην προπόνηση θα σου δώσει το κίνητρο να πηγαίνεις τόσο με όρεξη, όσο και πιο συχνά.

 

 

Δημήτρης Ταλαγάνης

Personal Trainer