Χορέψτε και χάστε κιλά

Βαριέσαι να πας γυμναστήριο; Η ιδέα ότι θα σηκώσεις βάρη και ότι θα πρέπει να κάνεις αερόβια άσκηση σου προκαλεί εξάντληση και μόνο στη σκέψη.

Πώς θα σου φαινόταν αν γυμναζόσουν χορέυοντας; Αυτός ο τροπος γυμναστικής μπορεί να είναι δημιουργικός, διασκεδαστικός, και να φτάσεις μέσα σε μια ώρα να έχεις κάψει περίπου 500 θερμίδες ενώ σε ένα μήνα να έχεις χάσει 3-4 κιλά.

Εκτός από τη βελτίωση της δύναμης, της αντοχής και της ευελιξίας, το Zumba ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου σας, μειώνει το άγχος και αυξάνει την παραγωγικότητά σας.

 

 

Το Zumba είναι μια μοή latin χορού, που καίει μέχρι 500 θερμίδες ανά ώρα. Ωστόσο, δεν περιορίζεται στις κινήσεις του λατιν χορού. Οι προπονητές πάντοτε συνδυάζουν χορό Zumba με hip-hop, Bollywood, σύγχρονο, freestyle, samba, cumbia, merengue, soca, flamenco, reggaeton, salsa, cha-cha, mambo, tango. 

 

Οι χορευτικές κινήσεις είναι απλές και εύκολες και στοχεύουν σε κάθε μυ στο σώμα σας. 

Η προετοιμασία σε μια ομάδα πάντα βοηθά, καθώς σας κρατάει σε εγρήγορση κι έχετε ένα κίνητρο. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο για να συνεχίσουν να κινούνται  δοκιμάζοντας τ αόρια και τις αντοχές τους.

Ο χορός Zumba λειτουργεί και θεραπευτικά, καθώς  βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος και την ανησυχία.

Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει στο Zumba και να χάσει βάρος, αλλά και να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση.

 

 

Το Zumba ενσωματώνει διάφορες φόρμες χορού καθώς και εκπαίδευση σωματικού βάρους. Ως εκ τούτου, θα κάνετε cardio καθώς και θα χτίσετε τους μύες.

 Ανάλογα με το τρέχον βάρος, το ύψος και την ηλικία σας, μπορείτε να κάψετε από 300 έως 500 θερμίδες. Έτσι, αν πηγαίνετε για Zumba 4-5 φορές την εβδομάδα, θα κάψετε συνολικά μεταξύ 1500-2500 θερμίδες, την εβδομάδα!

Αυτό είναι περισσότερο από ό, τι μπορείτε να κάψετε με το τρέξιμο στο διάδρομο για 30 λεπτά.

 

 

Μια μελέτη που διεξήχθη από το American Journal of Health Behavior έδειξε ότι οι γυναίκες με διαβήτη είχαν τη δυνατότητα να χάσουν περίπου 2,5 κιλά και είχαν 1% χαμηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους κάνοντας Zumba για 16 εβδομάδες. Και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες συνέχισαν να πηγαίνουν στα μαθήματα ακόμα και μετά την απώλεια βάρους. Αυτό δείχνει ότι το Zumba είναι πολύ ελκυστικό για τους ανθρώπους.

Τι θα λέγατε για ένα υπέροχο βίντεο Zumba;