Πως μπορούμε να διαβάζουμε την ενέργεια των άλλων;
Χάρισμα ή ικανότητα;

Υπάρχουν πολλές και διάφορες κατηγορίες ανθρώπων.

Ο καθένας από εμάς εκπέμπει τη  δική του αύρα, τη δική του ενέργεια. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μπορούν να μεταφράζουν την ενέργεια που δέχονται και ανάλογα να τη χειρίζονται. Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία από μόνοι τους, καθώς έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της διαίσθησης και αντιλαμβάνονται την ενέργεια του άλλου ακόμα κι αν δε τον δουν...ακόμα κι αν δε μιλήσει.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια σπουδαία ικανότητα που εαν ξέρουν να τη διαχειριστούν, μόνο καλό θα τους κάνει.

Βέβαια, αυτή η ικανότητα προδιαθέτει τη σύνδεση με τον συναισθηματικό σου εαυτό. Να χρησιμοποείς δηλαδή τη συναισθηματική νοημοσύνη και να υπάρχει ταυτόχρονα και η δέουσα εμπιστοσύνη στα συναισθήματα που δημιουργούνται.

Τί γίνεται στην περίπτωση που δεν έχεις αυτό το χάρισμα; Πως διαβάζεις την ενέργεια των άλλων και πως τη μεταφράζεις;

Αρκεί να ακολουθήσεις τα 4 παρακάτω βήματα και όχι μόνο θα αντιλαμβάνεστε την ένεργεια των άλλων αλλά θα την κατανοείτε κιόλας και η διαίσθηση σας θα γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική!

 

1. Να είστε όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται

Όταν συναναστρεφόμαστε με κάποιο άτομο πολλές φορές διαμορφώνουμε την άποψη μας σε σχέση με παλιότερες εμπειρίες μας και σε συνάρτηση με τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και την πραγματικότητα. Αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις την ενέργεια του άλλου, πρέπει να αποβάλλεις αντανακλαστικά  τις απόψεις που θολώνουν την κρίση σου και να δεις τον άλλον με ένα εντελώς αντικειμενικό μάτι!

 

2. Μάθε να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος του άλλου

Η γλώσσα του σώματος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της επικοινωνίας. Μπορεί και προδίδει τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας σε κάποιο έμπειρο μάτι αλλά και υποσυνείδητα στους περισσότερους. Μάθε να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος των άλλων γιατί αυτή δε λέει ψέμματα. Έτσι θα μπορείς να διαβάζεις και τον ίδιο τον άνθρωπο με τον οποίο συναναστρέφεσαι!

 

3. Άσε την ενέργεια να ρέει..

Μη προσπαθείς να καταλάβεις τον συνομιλητή σου αλλά προσπάθησε να νιώσεις τι θέλει να σου πει.Άσε την ενέργεια που εκπέμπουν τα λεγόμενα τους να αποτελέσουν το κλειδί της κατανόησης του νοήματος. Μην αφήσεις την πρώτη εντύπωση που έχεις διαμορφώσει για κάποιον να σε παρασύρει στην πορεία της συναναστροφής. Μη σκέφτεσαι αλλά νιώσε κάθε στιγμή κάθε δευτερόλεπτο της επικοινωνίας.

 

4. Να εμπιστεύεσαι αυτό που νιώθεις 

Είπαμε πως η ενέργεια δε λέει ψέμματα και το τι νιώθεις είναι τα αποδεικτικά στοιχεία της άποψης αυτής. Πάντα να ακολουθείς το ένστικτο και τη διαίσθηση σου για κάποιον άλλον η οποία ενισχύεται και διαμορφώνεται σε συνάρτηση με τα έντονα συναισθήματα που νιώθεις για το άτομο αυτό. Αυτά έχουν την τάση να μας προειδοποιούν ή να μας τονίσουν πως το άτομο αυτό είναι καλό για μας. Να μάθεις να τα ακούς και να τα εμπιστεύεσαι γιατί διαμορφώνουν την εικόνα της φύσης του άλλου ανθρώπου και σε βοηθούν να κατανοήσεις το ενεργειακό προφίλ του.

 

Δείτε επίσης!

Διώξε την αρνητική ενέργεια με ένα ποτήρι νερό!