Αυτά είναι τα σημάδια

Οι ρυθμοί της καθημερινότητα και οι απαιτήσεις είναι τόσο πολλές που δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια χαλάρωσης.

Αυτό βέβαια έχει άμεσο αντίκτυπο στο σώμα μας και αργά ή γρήγορα τα σημάδια θα είναι εμφανή!

Ας ρίξουμε μια ματιά να δούμε πως εκδηλώνονται:

  1. Εμφάνιση σπυριών σε διάφορα σημεία του προσώπου ακόμα και έναρξη ή έξαρση της ακμής
  2. Έντονη ξηροδερμία
  3. Αυτοάνοσες δερματικές ασθένειες

Όπως αναφέρουν ειδικοί, το στρες δημιουργεί μια χημική αντίδραση, που κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και αντιδραστικό. Επίσης, κατά την περίοδο έντονου στρες αυξάνεται η παραγωγή κορτιζόλης και άλλων ορμονών, οι οποίες κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό και πιο επιρρεπές σε ακμή.

Διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα, τα οποία παρουσιάζουν έντονη αύξηση στις ημέρες μας είναι ενδείξεις έντονου στρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψωρίαση ή και άλλες παθήσεις, όπως η ακμή ή μερικά μικρά κόκκινα σπυράκια διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του προσώπου ή και του σώματος.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να διαχειριστούν το έντονο στρες ξεσπούν με συνήθειες όπως να τρώνε τα νύχια τους ή να δαγκώνουν τα χείλη τους, σε σημείο που ματώνουν. 

Αν αισθάνεστε ότι έχετε έντονο στρες και μάλιστα αντιμετωπίζετε ένα από τα παραπάνω προβλήματα στο δέρμα σας, τα οποία δεν επουλώνονται ή επιμένουν να επανέρχονται, τότε πρέπει να δείτε πώς θα χειριστείτε το άγχος.

  • Καλό είναι να μην αμελείτε το δέρμα σας. Ακόμα και αν είστε κουρασμένοι ή έχετε έντονο στρες προσπαθήστε να το φροντίσετε και να του προσφέρετε την περιποίηση που του αξίζει.
  • Εντάξτε σητν καθημερινότητά σας την άσκηση, βοηθάει στο στρες.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες καθημερινά.
  • Απομακρυνθείτε από οτιδήποτε σας αγχώνει στη ζωή σας.
  • Αναζητήστε βοήθεια από ειδικούς, μιλήστε μαζί τους και πείτε όλα όσα σας απασχολούν.