Δεν χρειάζεται πια να του φωνάζεις όταν βολεύεται στο κρεβάτι σου!

Σύμφωνα με έρευνα, ο σκύλος σας θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και να νιώσετε πιο ξεκούραστοι την επόμενη ημέρα! Οπότε την επόμενη φορά που ο τετράποδος φίλος σας βολευτεί στο ζεστό σας κρεββάτι μην τον διώξετε. Τελικά το κάνει-άθελά του-για το καλό σας. 

Η σχετική έρευνα έγινε στο Centre for Sleep Medicine, της κλινικής Mayo στην Αριζόνα.  Οι ειδικοί, χρειάστηκε να παρατηρήσουν, να μελετήσουν και να εκτιμήσουν για τέσσερις ολόκληρους μήνες την ποιότητα του ύπνου 40 υγιών ανθρώπων (ανθρώπων δηλαδή που δεν παρουσίαζαν διαταραχές ύπνου), οι οποίοι μοιράζονταν για το διάστημα αυτό το ίδιο υπνοδωμάτιο με το σκύλο τους (κανένας από τους σκύλους δεν ήταν μικρότερος των έξι μηνών).

Για επτά νύχτες οι συμμετέχοντες αλλά και οι σκύλοι τους φόρεσαν έναν επιταχυντή, ένα μηχάνημα που μετράει την απόδοση, την ποιότητα του ύπνου και μέσα από αυτό οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκύλου, η ύπαρξη του μέσα στο υπνοδωμάτιο κάθε ενήλικα που συμμετείχε στην έρευνα, βελτίωσε την ποιότητα του ύπνου του. 

«Σήμερα, πολλοί ιδιοκτήτες βρίσκονται μακριά από τα κατοικίδια τους για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, οπότε και θέλουν να μεγιστοποιήσουν το χρόνο μαζί τους, όταν είναι στο σπίτι. Το να έχεις το κατοικίδιο μέσα στο υπνοδωμάτιο είναι ένας εύκολος τρόπος για να το καταφέρεις. Και τώρα, οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μπορούν να νιώσουν καλύτερα, γνωρίζοντας ότι αυτά δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο τους», δήλωσαν οι ερευνητές, αφού κατέληξαν στο συμπέρασαμ ότι βελτιώνεται έτσι η ποιότητα του ύπνου γιατί ο ιδιωκτήτης νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια και κοιμάται πιο ήρεμος.