Κι όμως αυτό δείχνει νέα έρευνα

Πόσες φορές δεν «γράψαμε» πάνω στα έπιπλα; Και νιώσαμε και πολύ ωραία για αυτό!

Βέβαια το ξεσκόνισμα, που είναι μία από τις βασικές δουλειές του σπιτιού, δεν είναι και η καλύτερη για κάποιους.

Ωστόσο, η σκόνη δεν είναι αθώα. Υπάρχει παντού και παρόλο που την διώχνεις, εκείνη βρίσκει τρόπο να τρυπώσει και να επηρεάσει τα πάντα. Ακόμα και την υγεία μας.

 

 

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιουκ υποδεικνύουν ότι για την αύξηση του βάρους δεν ευθύνεται μόνο η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή, αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και χημικές ουσίες που βρίσκονται παντού γύρω μας, ακόμη και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Environmental Science & Technology της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (ACS), ακόμη και μικρές ποσότητες της οικιακής σκόνης περιέχουν αρκετές από αυτές τις ουσίες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στα λιποκύτταρα και τα κάνουν να συσσωρεύουν μεγαλύτερες ποσότητες λιπαρών (τριγλυκεριδίων).

 

 

Η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (US EPA) εκτιμά ότι ένα παιδί «καταναλώνει» 50 μιλιγκράμ οικιακής σκόνης καθημερινά. Ωστόσο, οι δοκιμές που πραγματοποίησαν οι ερευνητές υπέδειξαν ότι ποσότητα ακόμη και 3 μιλιγκράμ μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα λιποκύτταρα. 

Η έρευνα έγινε σε 11 σπίτια στη Βόρεια Καλιφόρνια και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Από τα 11 σπίτια, μόνο το ένα δεν εμφάνισε ανάλογα αποτελέσματα.