Το μωβ δώρο της φύσης που εκτός από αντισκωρική δράση, βοηθάει και ενεργοποιεί τον οργανισμό!

Νιώθεις ατονία και εκνευρισμό; Αισθάνεσαι ότι η μνήμη σου σε εγκαταλείπει καθώς ξεχνάς σημαντικά γεγονότα που έχεις κανονίσει; Δεν έχεις τρόπο να καταπολεμήσεις το στρες και το άγχος;

Η φύση έχει την λύση για εσένα και ονομάζεται… Λεβάντα! Το αιθέριο έλαιο της έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό ρήμα lavare, που σημαίνει “καθαρίζω”. Ανακουφίζει από πόνους και φλεγμονές. Οι ευεργετικές ιδιότητες της λεβάντας ήταν πολύ διαδεδομένες στην αρχαία Ελλάδα. Θεωρείτο ότι ενεργεί κατά του βήχα, του άσθματος και της γρίπης. Επίσης καταπραΰνει τους νευρόπονους του στομάχου και ηρεμεί το νευρικό σύστημα, γιατί η βασική της δράση είναι χαλαρωτική.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της άγριας λεβάντας :

1.Η λεβάντα είναι ένα φυτό εξισορροπιστικό. Είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση της νευρικότητας αλλά συμβάλλει και ενάντια στην ατονία και την κατάθλιψη.  
2. Καταπολεμά το στρες και την μελαγχολία καθώς τονώνει και ξεκουράζει τον οργανισμό
3. Είναι ιδανική σαν αφέψημα πριν τον ύπνο καθώς βοηθάει στις  αϋπνίες  και χαρίζει βαθύ και ξεκούραστο ύπνο.
4. Λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας σ’ ένα λάδι για μασάζ χαλαρώνει τους μυς, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και μειώνει το στρες και σε μερικές περιπτώσεις  βοηθάει και στις ημικρανίες.

Για το καλοκαίρι προσθέστε στο κρύο τσάι σας 2-3 σταγόνες έλαιου λεβάντας ή βράστε αποξηραμένα άνθη λεβάντας και φτιάξτε ένα κρύο ρόφημα. Σερβίρετε με φρέσκια μέντα!