Πόνος στη μέση: Που μπορεί να οφείλεται
Οι κακές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις

Είναι ενοχλητικός και μπορεί να φτάσει σε σημείο να γίνει ανυπόφορος.

Το θέμα είναι ότι ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και οι πιθανότεροι λόγοι έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής.

  • Έχετε πολύ στρες

Όταν αγχώνεστε ο πόνος σωματοποιείται. Παθαίνετε δηλαδή σωματομετατροπές και ο οργανισμός άθελά του προκαλεί σφύξιμο της πλάτης που μπορεί να οδηγήσει σε οσφυαλγία.

  • Υπερβολικό βάρος στην τσάντα σας 

Κανονικά δε θα πρέπει να ξεπερνάει το 10% του βάρους σας, γιατί ασκεί πίεση και μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος. Προτιμήστε τσάντες backpacks που φοριούνται και στους δύο ώμους και μοιράζεται σωστά το βάρος.

  • Εργασία από το σπίτι

Μπορεί να είστε εν μέρει τυχεροί , αλλά πέφτετε σε μια μεγάλη παγίδα. Μπορεί να δουλεύτε από το κρεβάτι ή ακόμα και τον καναπέ και η ζημιά που κάνετε στη μέση σας να είναι ανεπανόρθωτη. Προτιμήστε έναν χώρο γραφείου, όπου θα κάθεστε κανονικά σε καρέκλα. Απλά θα πρέπει να σηκώνεστε και να κάνετε διαλείμματα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  • Λάθος μαξιλαρι

Τα ψηλά μαξιλάρια ασκούν πίεση στο κεφάλι και στο λαιμό και κατά συνέπεια στη σπονδυλική στήλη. Ιδανικά θα ήταν καλό να επιλέξετε ένα σχετικά λεπτό μαξιλάρι που ανασηκώνει ελαφρώς το κεφάλι.

  • Έχετε τσακωθεί με τη γυμναστική

Μισή ώρα άσκησης καθημερινά αρκεί για να προστατέψετε τη μέση σας και παράλληλα, να βελτιώσετε την υγεία σας. Και αυτή η άσκηση μπορεί να είναι από αερόβιο πρόγραμμα (χορός, ασκήσεις) μέχρι περπάτημα.

  • Καπνίζετε

Το κάπνισμα, όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσετε πόνο στη σπονδυλική στήλη, αλλά επηρεάζει και τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αποκρίνεται σε αυτόν, κάνοντας σας λιγότερο ανθεκτικούς.