Θέλετε να γεράσετε καλά;
H άσκηση που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα!

Μπορεί μια άσανα της γιόγκα να βοηθήσει στην υγιή γήρανση; Ναι, εάν επιλεγεί σωστά απαντούν οι δάσκαλοι της γιόγκα.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η γιόγκα συμβάλλει στην αποφυγή της κυτταρικής γήρανσης, στην βελτίωση της κινητικότητας, της ισορροπίας και την νοητικής υγείας σύμφωνα με ανασκόπηση δεδομένων που δημοσιεύθηκε στο ‌Advances in Geriatric Medicine and Research‌.

Εάν όμως δεν έχετε το χρόνο και την οικονομική άνεση να πάτε σε ένα στούντιο γιόγκα μπορείτε να αποκομίσετε κάποια οφέλη της γιόγκα που αφορούν την υγιή γήρανση, εξασκώντας τις άσανες ισορροπίας όπως το «δέντρο». Η παρακάτω φωτογραφία είναι χαρακτηριστική της άσανας την οποία μπορείτε να τροποποιήσετε έτσι ώστε να διευκολυνθείτε π.χ. κατεβάζοντας το πέλμα πιο χαμηλά κατά μήκος του ποδιού. Εάν πάλι θέλετε να δυσκολέψετε την πόζα μπορείτε να το κάνετε απλά κλείνοντας τα μάτια! Θα δείτε ότι το πιο πιθανό είναι να χάσετε αμέσως την ισορροπία σας.

Τι κερδίζει κάποιος κάνοντας την άσανα που ονομάζεται δέντρο; Τα οφέλη είναι πολλά δεδομένου ότι η συγκεκριμένη στάση ενεργοποιεί όλο το σώμα. Αρχικά ενδυναμώνει τα πόδια, αλλά και τον κορμό. Επίσης ηρεμεί το μυαλό και χαρίζει ισορροπία στο νου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εξασκεί την ισορροπία του σώματος, από τις πρώτες ικανότητες που χάνονται με την πάροδο των χρόνων με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πτώσεων.