Κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ουκ ολίγες φορές άτομα με λιπαρά μαλλιά ή κάποιος που περνούν από δίπλα σας και σας αφήνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά. Και αν αυτό το άτομο είναι και στο εργασιακό σας περιβάλλον τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. 

Πως θα πείσεις τον άλλον ότι πρέπει να κάνει μπάνιο γιατί η δυσοσμία του δεν υποφέρεται με τίποτα; Όσο ευγενικά κι αν του το πεις σίγουρα θα δημιουργηθεί παρεξήγηση. Από την άλλη, τί να κάνεις; Και τον χειμώνα είναι κάπως υποφερτό. Το καλοκαίρι με τη ζέστη και τον ιδρώτα σύμμαχο η κατάσταση δεν παλεύεται με τίποτα.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως παραλείποντας να κάνουν μπάνιο μερικές μέρες είναι καλό για τους ίδιους.

Το να παρακάμπτει κανείς να πλυθεί έστω και για δύο ημέρες είναι πραγματικά ενοχλητικό.

Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να βγαίνει κανείς από το ντους, να φορά καθαρά ρούχα και να ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2008 από τη Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), μια παγκόσμια εταιρία υγιεινής, οι Αυστραλοί είναι οι πιο καθαροί άνθρωποι του πλανήτη.

 

 

Το σώμα σας πάντα έχει βακτήρια ακόμη κι αν πλένεστε καθημερινά. Υπάρχουν περίπου 1000 διαφορετικά βακτήρια στο δέρμα. Να μην αναφέρουμε τους 40 και πάνω μύκητες. Μην ανησυχείτε όμως, τα περισσότερα από αυτά τα βακτήρια είναι καλά για εσάς.

Ωστόσο, το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μια επιπλέον βοήθεια για να κρατήσει τα παθογόνα μικρόβια μακριά. 

Το ντους ενισχύει την καταστολή τους.

Όταν παραλείπετε το ντους μπορεί να σκεφτείτε πως αφού δεν ιδρώσατε, είστε καθαροί. Φανταστείτε όλα τα μέρη όπου πάτε και αγγίζετε. Αγγίζετε χερούλια από πόρτες, πετάτε έξω τα σκουπίδια, πληρώνετε για μια αγορά και πάτε στην τουαλέτα. Το σώμα χτίζει μια πλάκα με την πάροδο του χρόνου από έλλειψη καθαριότητας που ονομάζεται dermatitis neglecta.

 

 

Παραμελώντας το ντους και γενικά το μπάνιο:

  • καλωσορίζετε όλα τα κακά βακτήρια να κάνουν το σώμα μας μόνιμο σπίτι τους.
  • προκαλείται ερεθισμός του δέρματος και μικρές εκδορές
  • αυξάνεται ο κινδύνος από βακτήρια και μύκητες
  • δημιουργείται φαγούρα
  • το δέρμα δεν μπορεί να αναπνέυση με αποτέλσμα την πρόωρη γήρανση 

Ο ιδρώτας είναι στην πραγματικότητα άοσμος. Αυτό που προκαλεί μυρωδιά είναι τα βακτήρια που καταναλώνουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα του σώματος. Όταν τα βακτήρια καταναλώσουν τα λιπαρά οξέα και τις πρωτεΐνες, τα μετατρέπουν σε άσχημη μυρωδιά χημικών ουσιών. Μπορούν να παραχθούν ως και 30 άσχημες μυρωδιές.

Οι δερματολόγοι προτείνουν να κρατήσετε τις μασχάλες, τη βουβωνική χώρα και το πρόσωπο καθαρό κάθε στιγμή.

Αυτά είναι τα αγαπημένα σημεία των βακτηρίων για να αναπτυχθούν.

Δεν χρειάζεται να περνάτε μια αιωνιότητα στην ντουζιέρα σας. Πλυθείτε χωρίς υπερβολές!