Δείτε ποιες είναι αυτές!

Είστε κι εσείς από τις γυναίκες που τις πρώτες ημέρες που η φύση τους θυμίζει ότι είναι γυναίκες έχουν τσιμπήματα στην κοιλιά, πονάνε, ακόμα και "καθηλώνονται" στο κρεβάτι και δεν μπορούν να πάνε μέχρι το φαρμακείο για να πάρουν παυσίπονα και να ανακουφιστούν από τους πόνους που τους προκαλεί η περίοδός τους;

Δεν υπάρχει λόγος άγχους, μιας και μπορεί το παυσίπονο που ψάχνετε να το έχετε ήδη στο σπίτι σας! Και μάλιστα σε πολύ εμφανές σημείο!

Οι παρακάτω τροφές ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ λειτουργούν ως παυσίπονο… συμπεριλάβετε λοιπόν στην διατροφή σας και ελαττώστε τα φάρμακα!

Μπρόκολο
Το ασβέστιο έχει φανεί πως μειώνει τις κράμπες και άλλα συμπτώματα του ΠΣ.

Αμύγδαλα
Πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο, σε συνδυασμό με το ασβέστιο, έχει φανεί πως μειώνει τα συμπτώματα του ΠΣ έως και κατά 50%, σύμφωνα με μελέτη.

Στήθος κοτόπουλου 
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β στο κοτόπουλο βοηθούν τη σύνθεση της σεροτονίνης, η οποία μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη και τους πονοκεφάλους και σε «συγκρατεί» να μη φας υπερβολικά.

Στραγγιστό γιαούρτι 
Η βιταμίνη D στα γαλακτοκομικά μειώνει την παραγωγή των φλεγμονωδών πρωτεϊνών αλλά και τη δραστηριότητα των ορμονών που προκαλούν συσπάσεις της μήτρας.

Λιναρόσπορος
Οι λιγνάνες στο λινάρι μπορεί να συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των ορμονών του μεταβολισμού και να μπλοκάρουν την αρνητική επίδραση από τη μεγάλη ποσότητα οιστρογόνων.

Σολομός 
Τα υγιεινά Ω3 στο σολομό καταπολεμούν τη φλεγμονή και μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των συμπτωμάτων του ΠΣ.

 

Δείτε επίσης!

1 στους 4 άντρες δηλώνει ότι έχει… περίοδο!

Να κάνω σεξ αν έχω περίοδο;