Υπαρχει άνθρωπος που να μη του αρέσει η σοκολάτα και το κρασί;
Αν μπορούσες να συνδυάσεις και τα δύο τί θα γινόταν; Το αποτέλεσμα είανι απλά εντυπωσιακό!
Πρόκειται για μια πολύ εύκολη συνταγή και μόνο αν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα χρειαστείς να μπεισς σε δίλημμα ανάμεσα στη “ζεστασιά” που προσφέρει η ζεστή σοκολάτα και στη γαλήνη που χαρίζει ένα καλό κρασί.
Πώς θα τη φτιάξεις όμως;
Ανάμειξε 1½ κούπα γάλα με ½ του φλιτζανιού τσιπς μαύρης σοκολάτας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές, παχύ και κρεμώδες.
Στη συνέχεια, προσθέτεις ένα φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προτείνεται να είναι αρκετά συμπαγές σε σύνθεση) και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί και πάλι, το βγάζεις από τη φωτιά, το μοιράζεις σε κούπες και σερβίρεις με σαντιγί ή κομματάκια σοκολάτας ή τρούφας