20 - 25 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου
750 γραμ. ψωμί σε νερό
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Ρίγανη, αλάτι ,πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Σάλτσα:
1 ποτήρι κρασιού ούζο

1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
Αλάτι, πιπέρι
 

 

Εκτέλεση

Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά- αν  θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2 τομάτες τριμμένες.

Καλύτερα θα είναι να παραμείνει λίγη ώρα  ζυμωμένος για να αναμειχθούν γα αρώματα.

Ζυμώνετε, αλευρώνετε ελαφρά και τηγανίζετε. 

Σε ανοικτή πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, βάζετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση ρίχνετε το ούζο.

Όταν βράσει κι εξατμιστεί λίγο το ούζο ρίχνετε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και αφήνετε μόνο για 5΄.

Τρώγονται ζεστά!