
20 - 25 λεπτά

4 μερίδες

Εύκολη

Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
750 γραμ. ψωμί σε νερό
4 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
Ρίγανη, αλάτι ,πιπέρι
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Σάλτσα:
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά- αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και 2 τομάτες τριμμένες.
Καλύτερα θα είναι να παραμείνει λίγη ώρα ζυμωμένος για να αναμειχθούν γα αρώματα.
Ζυμώνετε, αλευρώνετε ελαφρά και τηγανίζετε.
Σε ανοικτή πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι, βάζετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει μία βράση ρίχνετε το ούζο.
Όταν βράσει κι εξατμιστεί λίγο το ούζο ρίχνετε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια και αφήνετε μόνο για 5΄.
Τρώγονται ζεστά!