120'
10 κομμάτια
Μέτρια δυσκολία
Υλικά

2 κούπες ‏καρύδα τριμμένη
226 γρ. ‏βούτυρο
1 κούπα ‏ζάχαρη
5 ‏αυγά μεγάλα
3 κούπες ‏αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. ‏baking powder
1/2 κούπα ‏γάλα καρύδας 
110 γρ. ‏τυρί κρέμα 
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C. Αλείφετε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψάκι μακρόστενο και τοποθετείτε μια λαδόκολλα.

Σε ένα μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστέ τα αβγά, 1 τη φορά. 

Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με την τριμμένη καρύδα! 

Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 60'.

Για το γλάσο:

Χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα, το γάλα καρύδας και 2 κουτάλια σούπας κρέμα γάλακτος. Μόλις κρυώσει το κέικλ, γλασάρουμε με το γλάσο τυριού, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!