2 κούπες καρύδα τριμμένη
226 γρ. βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
5 αυγά μεγάλα
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. baking powder
1/2 κούπα γάλα καρύδας
110 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C. Αλείφετε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψάκι μακρόστενο και τοποθετείτε μια λαδόκολλα.
Σε ένα μίξερ, χτυπάτε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστέ τα αβγά, 1 τη φορά.
Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με την τριμμένη καρύδα!
Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 60'.
Για το γλάσο:
Χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα, το γάλα καρύδας και 2 κουτάλια σούπας κρέμα γάλακτος. Μόλις κρυώσει το κέικλ, γλασάρουμε με το γλάσο τυριού, πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει!