12 - 15 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Φιλέτο στήθος ή μπούτι κοτόπουλο (ή και από τα δύο)
1 γεμάτη κουταλιά γιαούρτι
1-2  κουταλιές ξύδι
1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη ή κύμινο
1 κουταλιά ελαιόλαδο

Για το γαρνίρισμα: 
πίτες για γύρο, ωμές ροδέλες κρεμμυδιών ή και καραμελωμένες αν θέλετε, φέτες ντομάτας, στραγγιστό γιαούρτι, και  φυσικά –αν θέλετε τηγανητές πατάτες 

 

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το στήθος σε δυο μέρη και με καλό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτά φιλετάκια ή  ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει.  Τα πλένουμε, και στραγγίζουμε το νερό. Συγκρατούμε με το χέρι μας τα φιλετάκια και αδειάζουμε το νερό από το σκεύος που το πλύναμε. Έτσι συγκρατεί κάποια μικρή ποσότητα νερού. 
 
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι και τη ρίγανη ή το κύμινο. Αφήνουμε να μαριναριστεί 1-2 ώρες. 

Αν θέλουμε να είναι πιο πικάντικο μπορούμε να προσθέσουμε  και μουστάρδα πικάντική ή λίγο καυτερό  κοκκινοπίπερο. Παράλληλα ετοιμάζουμε και τις ροδέλες κρεμμυδιών. 

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να κάψει. Αδειάζουμε τα φιλετάκια μαζί με τη μαρινάδα και τα απλώνουμε ώστε να τα έχουμε σε μια στρώση. 
 
Αφήνουμε να ψήνονται σε δυνατή θερμοκρασία χωρίς να ανακατέψουμε μέχρι να πιουν  όλα τα υγρά τους και να ψηθούν από τη μια πλευρά. 
 
Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά  με μια λαβίδα και αφήνουμε να ξεροψηθούν εξωτερικά.  Δεν τα ανακατεύουμε συνέχεια αφήνουμε να ψήνονται απλώς.Η όλη διαδικασία θα πάρει 12-15 λεπτά το πολύ!
 
Σερβίρουμε σε πίτες που έχουμε ψήσει σε αλειμμένο με λάδι αντικολλητικό τηγάνι με ό,τι πρόσθετο μας αρέσει! Προφανώς τρώγεται καλύτερα ζεστό.