30 - 35 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500 γρ. φιλέτο στήθος  κοτόπουλο  κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκιές

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

3-5 πιπεριές -πράσινες, κόκκινες, κίτρινες- κομμένες σε λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σκόνη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml) – προτιμήστε light

 

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλακέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και  βάζουμε  το κοτόπουλο και σοτάρουμε 5-6 λεπτά  μέχρι  να αλλάξει το χρώμα του

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5-6 λεπτά.

Ρίχνουμε  το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος , το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μείνει με ελάχιστη  σάλτσα και να ρουφήξει όλα τα υγρά.

Σερβίρουμε με πιλάφι, πατάτες ή απλά σαλάτα.