



500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες ή μπουκιές
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-5 πιπεριές -πράσινες, κόκκινες, κίτρινες- κομμένες σε λωρίδες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μικρή κρέμα γάλακτος (200 ml) – προτιμήστε light
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλακέ κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι και βάζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να αλλάξει το χρώμα του
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5-6 λεπτά.
Ρίχνουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος , το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μείνει με ελάχιστη σάλτσα και να ρουφήξει όλα τα υγρά.
Σερβίρουμε με πιλάφι, πατάτες ή απλά σαλάτα.