50 - 55 λεπτά
4 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

1 κιλό μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο
60 ml κόκκινο κρασί
20 τοματίνια κομμένα στη μέση
60 γραμ. τριμμένο κίτρινο τυρί αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα γιαουρτιού:

3 αυγά
600 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
60 γραμ. κίτρινο τυρί
Αλάτι, πιπέρι, λάδι 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο. Βράζουμε   τα μπουκετάκια από το μπρόκολο μας σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για περίπου 10’. Δεν χρειάζεται να βράσει πολύ.

Σωτάρουμε   το σκόρδο ελαφρά και το αφαιρούμε – έχει ήδη αρωματίσει το λάδι μας και προσθέτουμε το πράσο μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά για να εξατμιστεί.

Απλώνουμε το μπρόκολό μας σε ένα πυρέξ  , τα τοματίνια και το πράσο, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε  ελαφρά και καλά.

Περιχύνουμε  με την κρέμα γιαουρτιού, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί, ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε περίπου 35’.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και  σερβίρουμε.