15 - 18 λεπτά
6 - 8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

500γρ. γάλα καρύδας

80γρ. ζάχαρη

40γρ. ρύζι γλασέ

10γρ. κορνφλάουρ

 

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι, το βράζουμε σε νερό και το σουρώνουμε μόλις μαλακώσει.

Διαλύουμε σε 50 ml γάλα καρύδας το κορνφλάουρ και διαλύουμε  πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το υπόλοιπο γάλα – 450ml- και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να  λιώσει και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι μας.

Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε το διαλυμένο κορνφλάουρ και μόλις πάρει βράση – μετά από 2-3 λεπτά μοιράζουμε σε μπολάκια. Το ρυζόγαλό μας δεν θα πρέπει να είναι πηκτό γιατί όσο κρυώνει πήζει.

Όταν κρυώσει βάζουμε στο ψυγείο και το διατηρούμε εκεί.