Το καλύτερο "μετα-προπονητικό γεύμα" που θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις δυνάμεις είναι η μπανάνα.

Μόλις τελείωσες τη γυμναστική και δε βλέπεις μπροστά σου από την κούραση! Τα αποθέματα ενέργειας είναι σχεδόν αναύπαρκτα και το σώμα σου διψάει για τροφή. Ξέρεις όμως τί είναι αυτό που πρέπει να φας για να πάρεις αμέσως “τα πάνω” σου χωρίς φυσικά να πάει χαμένος όλος ο ιδρώτας και το λίπος που έκαψες στην προπόνηση;

 

Η μπανάνα είναι ο σπουδαιότερος διατροφικός θησαυρός και το καλύτερο «μετα-προπονητικό γεύμα» για την καλύτερη απορρόφηση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και την άμεση απόδοση ενέργειας. Λόγω της πλούσιας σύνθεσής της σε υδατάνθρακες και ηλεκτρολύτες, αποτελεί το ιδανικό φρούτο για τους αθλητές καθώς μεγιστοποιεί τις αθλητικές τους επιδόσεις.

 

Η μπανάνα στο μικροσκόπιο

 

  • Αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου
  • Περιέχει το 10% του καλίου που χρειάζεσαι στην καθημερινή σου διατροφή βοηθώντας στην πρόληψη από μυικές κράμπες.
  • Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Β6 διατηρώντας δυνατό το ανοσοποιητικό σου σύστημα δίνοντάς του ταυτόχρονα και  περισσότερη ενέργεια.
  • Βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης στον οργανισμό γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχιας, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στο πεπτικό και νευρικό σύστημα αλλά και στην καλή λειτουργία των νεφρών.

 

 

 

 

 

100 γρ. μπανάνες περιέχουν:

100 Θερμίδες

27 γρ. υδατάνθρακες

1,4 γρ. πρωτεΐνες

3,2 γρ. φυτικές ίνες

14,4 γρ. σάκχαρα

75% νερό

 

Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θεαματικά αν τη συνδυάσεις με ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%, καθώς ο συνδυασμός υδατάνθρακα και πρωτεϊνης επιτυγχάνει τη μεφιστη απορρόφηση αμινοξέων και γλυκόζης.