Πως θα σταματήσεις να παίρνεις κιλά μες το σπίτι;
Αρκεί να ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα

Ενα από τα αρνητικά της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, είναι ότι ο ίδιος εγκλεισμός μάς οδηγεί να τρώμε περισσότερο, καθώς η μαγειρική και το φαγητό έχουν γίνει κύριες ασχολίες μας. Ο συνδυασμός της ελάχιστης κίνησης μέσα στο σπίτι, της έλλειψης άσκησης και της υπερκατανάλωσης φαγητού, είναι σίγουρο ότι μπορεί να αυξήσει τα κιλά μας άμεσα και να βλάψει την υγεία μας τελικά. Είναι δύσκολο να διατηρηθούμε σε φόρμα, μιας και τα γυμναστήρια έχουν κλείσει.

Το τέλος αυτής της κρίσης μπορεί να μας βρει με πολλά παραπάνω κιλά.

Ετσι, αν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε από το διατροφικό μας πλάνο και να πάρουμε περιττό βάρος λόγω του φαγητού, πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια. Δίαιτες και διατροφές υπάρχουν πολλές αλλά ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

 

 

Πώς λοιπόν θα διατηρήσουμε το βάρος μας και δεν θα πάρουμε περιττά κιλά μέσα στο σπίτι; Με ένα απλό και έξυπνο κόλπο.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Obesity» κατέγραψε τι έτρωγαν 150 άτομα για έξι μήνες, ως μέρος ενός προγράμματος για απώλεια βάρους. 

Στο τέλος του προγράμματος, αυτοί που είχαν χάσει το περισσότερο βάρος έκαναν ένα πολύ απλό πράγμα σε λιγότερα από 15 λεπτά την ημέρα: Κατέγραφαν τι έτρωγαν.

Αυτό, λοιπόν, που κάνει την διαφορά είναι η αυτοπαρακολούθηση.

 

 

 

Μόλις αρχίσεις να καταγράφεις τις διατροφικές σου συνήθειες ημερησίως, θα τρως πιο συνειδητά. Θα αποφύγεις το junk food και τις επεξεργασμένες τροφές ενώ θα μειώσεις τα περιττά σνακ μέσα στην ημέρα.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να αφιερώσεις 15 λεπτά από την ημέρα σου για να τα γράψεις. Χώρισε τον χρόνο σου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάλογα με το γεύμα σου (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό). Έτσι, θα κρατάς έναν τακτικό έλεγχο του τι καταναλώνεις και θα τρως πιο συνειδητοποιημένα.

Αν μάλιστα καταγράφεις τι τρως και παράλληλα κάνεις σωματική άσκηση τότε θα δεις πολύ γρήγορα αποτελέσματα. Μισή ώρα άσκησης της ημέρα θα σε βοηθήσει να χάσεις γρηγορότερα βάρος.