5 ασκήσεις stretching
Για να νιώσετε καλύτερα με το σώμα σας

Όταν οι μύες σας είναι χαλαροί και ελαστικοί, είναι λιγότερο δύσκαμπτοι. Αυτό σας επιτρέπει να κινήστε με ένα πλήρες εύρος κίνησης (ROM).

Η ευκαμψία ή ευκινησία είναι η ικανότητα του νευρομυϊκού συστήματος για πλήρη κίνηση μιας άρθρωσης χωρίς περιορισμούς και πόνο κατά την εκτέλεσή της.

Ευλυγισία είναι η ικανότητα διάτασης των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων και αφορά τη συνολική ελαστικότητα των σκελετικών μυών.

Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη εμβέλεια κίνησης στα ισχία και τα γόνατά σας θα σας επιτρέψει να καθίσετε πιο άνετα σε θέση οκλαδόν. Τελικά, έχοντας ένα μεγαλύτερο εύρος κίνησης μπορείτε να κάνετε περισσότερες ασκήσεις – και να τις κάνετε σωστά.

Δείτε μερικές διατάσεις που θα σας βοηθήσουν να κινήστε με περισσότερη ευκολία.

Άσκηση 1η 

Από θέση προβολής ακουμπώντας το ένα γόνατο στο έδαφος σπρώχνουμε τον κορμό  προς τα εμπρός – 20″ σε κάθε πόδι.

Άσκηση 2η

Από θέση προβολής ακουμπώντας το ένα γόνατο στο έδαφος ρίχνουμε τον κορμό προς τα εμπρός και μένουμε σταθερά για 20″ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 3η 

Από ίδια αρχική θέση τεντώνουμε το πόδι μπροστά και ρίχνουμε το βάρος μου εμπρός, μένοντας 20″ σε κάθε πόδι.

Άσκηση 4η

Από θέση προβολής ακουμπώντας γόνατο στο έδαφος τραβάμε το πίσω πόδι προσεκτικά μέχρι το σημείο που νιώθουμε άνετα, μένοντας σταθερά για 20″ σ΄αυτή τη θέση. Επαναλαμβάνουμε στο άλλο πόδι.

Άσκηση 5η

Με το γόνατο λυγισμένο στο έδαφος το άλλο πόδι τεντωμένο στο πλάι, ρίχνουμε τον κορμό μπροστά και ακουμπάμε στους αγκώνες. Μένουμε σταθερά στην στάση αυτή για 20″ σε κάθε πόδι.