Οι ασκήσεις που σου κόβουν την όρεξη!
Δείτε ποιες είναι!

Αν οι λιγούρες σου μετά από την γυμναστική είναι τεράστιες και δεν ξέρεις πως να τις διαχειριστείς, τότε αυτή η συμβουλή που θα διαβάσεις παρακάτω όσον αφορά τον τρόπο άσκησης σου, θα σου χρησιμεύσει 100%.

Να ξέρεις, πως οι ασκήσεις που θα επιλέξεις στο τέλος της προπόνησης σου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην όρεξη σου και πιο συγκεκριμένα, στη μειώση της.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Appetite» υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ασκήσεων που προκαλούν «αναταραχή» στο έντερο, μειώνοντας της παραγωγή της γρελίνης, της ορμόνης που παράγεται στο στομάχι και η οποία είναι υπεύθυνη για την αποστολή του σήματος στον εγκέφαλο πως ο οργανισμός χρειάζεται τροφή.

Ποιες είναι αυτές; Οι ασκήσεις που σε προκαλούν να αναπηδήσεις.

Το τρέξιμο στον διάδρομο και το σχοινάκι ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία γι’ αυτό και θεωρούνται ιδανικές σε περίπτωση που θέλεις να μειώσεις την όρεξή σου.

Βάσει της ίδιας μελέτης, οι εθελοντές που έκαναν σχοινάκι για 30 λεπτά της ώρας, παρουσίασαν μειωμένη όρεξη για λιπαρές τροφές, σε σύγκριση με εκείνους που έκαναν άλλου είδους ασκήσεις, όπως λόγου χάρη ποδήλατο ή βάρη.

Αυτό, βέβαια, δεν θα πρέπει να σε οδηγήσει σε υπερβολές, καθώς κάθε είδος άσκησης είναι απαραίτητο για να «χτίσεις» ένα όμορφο και κυρίως υγιές κορμί.