Ζούμε στην εποχή που δεν υπάρχει χρόνος να επενδύσουμε σε καμία σχέση

Οι σχέσεις πεθαίνουν..Kαι αυτό γιατί εμείς το επιτρέπουμε. Γιατί εμείς το δημιουργούμε...

Κάποτε οι σχέσεις των ανθρώπων ήταν πολύ πιο εύκολες. Ο έρωτας ήταν πιο απενοχοποιημένος και ο τρόπος που οι άνθρωποι προσέγγιζαν ο ένας τον άλλον ήταν διαφορετικός. Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας έχει σαν αποτέλεσμα οι άνθρωποι όσο κοντά έρχονται άλλο τόσο μακρυά να βρίσκονται. Η ψευδής αίσθηση οτι η τεχνολογία μας ενώνει, μας κάνει να μην μπορούμε να δούμε αυτό που πραγματικά χάνουμε, την ανθρώπινη επαφή.

Εφαρμογές να υπόσχονται γρήγορες γνωριμίες για ένα βράδυ, να καλύψεις προσωρινά την μοναξιά σου.  Kαι ταυτόχρονα ψάχνεις την αγάπη και τον έρωτα, και όσο τα αποζητάς τόσο τα απωθείς. Και όσο τα φοβάσαι τόσο δεν θα τα ζεις. 

Οι άνθρωποι πλέον δεν κάνουν σχέσεις. Γνωρίζεσαι με κάποιον, βγαίνετε για μερικά βράδια και... αυτό είναι όλο. "Δεν ψάχνομαι για σχέση αυτόν τον καιρό".

Την σχέση δεν την ψάχνεις, την δημιουργείς, επενδύεις σε αυτήν. Αυτό δεν έχει πλέον ο κόσμος, χρόνο για να επενδύσει. Για τον εαυτό του, για ένα άλλο άτομο. 

Η τωρινή εποχή έχει αυτό το κακό, δεν έχει χρόνο για τίποτα, μόνο για να τρέφει τον εγωισμό, με ένα like, με ένα match, με μια γυμνή φωτογραφία.

Όσο εύκολα γδύνεται το σώμα, τόσο δύσκολα γδύνεται η ψυχή. Είναι σαν ένα παλιό μπαούλο, χαλασμένο από τον χρόνο, κλειδωμένο με σκουριασμένο κλειδί που μπορεί να σπάσει ανα πάσα στιγμή. Αυτό είναι πλέον η ψυχή του ανθρώπου. 

Μην γίνεις έτσι. Βγες, διασκέδασε, ερωτεύσου. Ψάξε για ανθρώπους που έχουν τα ίδια θέλω με εσένα. Ψάξε για αυτόν τον άνθρωπο που θα σε πάει μια βόλτα με περπατήσετε και όχι να δείτε μια ταινία, τον άνθρωπο που θα σου πει θέλω να σε δω αντι να μιλάτε όλη μέρα με μηνύματα. Αυτόν τον άνθρωπο να βρεις. Και αυτός ο άνθρωπος να γίνεις 

Ντάμα Κούπα