10 τρόποι για να μειώσετε το άγχος
Δείτε ποιοι είναι

Σίγουρα, λίγο ή πολύ όλοι έχετε ζήσει στιγμές χαοτικές, με τελευταίο παράδειγμα τους μήνες της καραντίνας.

Το άγχος «χτύπησε κόκκινο» στη ζωή πολλών γυναικών και δη μαμάδων, με την κάθε μία από αυτές να προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο. Το άγχος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπό και ο ίδιο συμβαίνει και με τον τρόπο που θα το διαχειριστεί κάποιος.

Μπορεί οι μέρες καραντίνας να πέρασαν, όμως οι μέρες κορονοϊού παραμένουν, οι ζωές μας έχουν αλλάξει και το άγχος δεν έφυγε.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης του άγχους.

Ίσως κάποιος από τους παρακάτω να σας ταιριάζει και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Θυμόσαστε εκείνο το βιβλίο που δεν καταφέρατε να διαβάσετε ποτέ στην παραλία ή εκείνο που αγοράσατε πριν καιρό και το βάλατε στην βιβλιοθήκη; Ε! Ήρθε ο καιρός να το πιάσετε στα χέρια σας και να «χαθείτε» μέσα σε αυτό.

Ζωγραφίστε

Πάρτε το μπλοκ ζωγραφικής των παιδιών σας, τους μαρκαδόρους και αρχίστε τη ζωγραφική. Όχι δεν χρειάζεται να έχετε κάποιο ταλέντο, αρκεί να γεμίσετε μια σελίδα με χρώμα.

Αφή

Ενεργοποιήστε την αφή σας, πιάνοντας κάτι που θα σας χαλαρώσει. Η πλαστελίνη, ένα μαλακό μπαλάκι ακόμη και οι πλαστικές φυσαλίδες κάνουν δουλειά.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Τρέξτε στην μπανιέρα, γεμίστε τη με ζεστό νερό, βάλτε αρωματικά άλατα και βυθιστείτε για 20 λεπτά.

Χορέψτε

Χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς. Βάλτε το αγαπημένο σας playlist και χορέψτε. Αν τα παιδιά σας βρίσκονται στον ίδιο χώρο; Ζητήστε τους να χορέψουν μαζί σας.

Ασκηθείτε

Η άσκηση θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος που κάνει την καρδιά σας να χτυπά γρήγορα. Κάντε πηδηματάκια, pushups τουλάχιστον για 30 δευτερόλεπτα.

Καθαρίστε

Πάρτε ένα πανάκι ξεσκονίσματος και αρχίστε να ξεσκονίζετε τα έπιπλα ή βάλτε σκούπα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται θα σας εκτονώσει και θα σας χαλαρώσει.

Λύστε σταυρόλεξα

Αφήστε στην άκρη για λίγο το άγχος και λύστε ένα σταυρόλεξο. Με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλός σας θα κάνει focus σε κάτι άλλο κάνοντάς σας να ξεχάσετε αυτό που σας άγχωσε.

Ψήστε

Ναι, σίγουρα θα έχετε μαγειρέψει αρκετές φορές μέσα στην καραντίνα, αλλά αυτό ήταν και το μυστικό που καταφέρατε να τα βγάλετε πέρα.

Μασάζ

Κάντε στον εαυτό σας ένα μασάζ. Δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από το να χαλαρώσετε τους μυς σας.