Οι τροφές που νικούν την κατάθλιψη
Η ασπίδα προοστασίας στην ψυχική υγεία

Είμαστε ό,τι τρώμε και αυτό επηρεάζει και τη διάθεσή μας!

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσέχουμε τις διατροφικές μας επιλογές. Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη ή βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση BMC Medicine, άτομα με κλινική διάγνωση ότι πάσχουν από κατάθλιψη θα πρέπει να ακολουθήσουν το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής.

Ποιες είναι λοιπόν οι τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης;

1. Περιορισμός στην καταναλώση επεξεργασμένων υδατανθράκων

Αποφεύγουμε την κατανάλωση επεξεργασμένης ζάχαρης και επεξεργασμένους σπόρους και τους αντικαθιστάμε με προϊόντα ολικής άλεσης και ακατέργαστους υδατάνθρακες. Υπάρχουν κυρίως στα όσπρια, στη γλυκοπατάτα και στην κολοκύθα. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα παραμένουν σταθερά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και δεν έχουμε συχνές εναλλαγές στη διάθεσή μας.

2. Πρόσληψη καλών λιπαρών

Η κατανάλωση λινέλαιου, αβοκάντο, ξηρών καρπών, σπόρων και λιπαρών ψαριών ( σολομός, σαρδέλα), αυγών θεωρούνται καλές πηγές λιπαρών και πρέπει να αποτελούν την καθημερινή διατροφική μας βάση.

3. Κατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών

Περιέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό σιδήρου, ψευδάργυρου και βιταμίνης Β12, που ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.