15 - 20 λεπτά
6 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

20 μεγάλες γαρίδες

1 πακέτο μακαρόνια

6 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 σφηνοπότηρα ούζο

άνηθο για το πασπάλισμα

για τη σάλτσα:    

3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά πελτέ τομάτας

1 καρότο 

λίγο πράσο

1 κλωναράκι σέλινο

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε νερό τα κεφάλια από τις γαρίδες και παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Καθαρίζουμε τα σώματα από τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για περίπου 3 λεπτά, σβήνουμε με το ούζο.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι, σωτάρουμε λίγο το πράσο, το καρότο, βάζουμε  τον πελτέ, το σέλινο και τις τομάτες , ρίχνουμε μια κουταλιά από το ζωμό που βράσαμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 λεπτά στο νερό από τις γαρίδες και στη συνέχεια τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτοντας και τις γαρίδες.
  • Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο.