50 λεπτά
10
Εύκολη
Υλικά
Συστατικά
500 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
4 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
250 γραμμάρια Βιτάμ
2 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, για 5-10 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναανακατεύουμε.
- Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σαν ένα φαρδύ λουκάνικο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.