45 λεπτά
8 μερίδες
Εύκολη
Υλικά

Για τη ζύμη:

½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

1/3 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

½ κ.σ. αλάτι

1   ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΗ ganache:

1 κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.

200ml κρέμα γάλακτος για γλυκά

300γρ. φράουλες

Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Τοποθετείς  τη ζύμη σε ειδική φόρμα για τάρτες, τρυπώντας με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνεις για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζεις την κρέμα γάλακτος.
  5. Σε ένα μπωλ τεμαχίζεις την κουβερτούρα σε κομματάκια και περιχύνεις με τη ζεστή κρέμα γάλακτος.
  6. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  7. Αδειάζεις το περιεχόμενο στην ψημένη ζύμη, προσθέτεις τις κομμένες φράουλες και την τοποθετείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  8. Σερβίρεις την τάρτα κρύα και μπορείς να τη συνδυάσεις με μια μπάλα βανίλια Μαδαγασκάρης.