150 γραμ. καρότα
5 χουρμάδες
2 κ. σούπας μέλι
80 γραμ. βρώμη
100 γραμ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
λίγη κανέλλα
λίγη σκόνη τζίντζερ
κάρδαμο
1 βανίλια σκόνη
τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τα καρότα.
Χτυπάμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βγάζουμε από τους χουρμάδες τα κουκούτσια και τους κόβουμε στα 2.
Χτυπάμε στο μίξερ μας στο δυνατό τους χουρμάδες με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μία πάστα, ίσως χρειαστεί να βοηθήσουμε και με λίγο νερό.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη βρώμη, τα τριμμένα αμύγδαλα και τα τριμμένα καρότα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
Πλάθουμε μπαλάκια το μείγμα μας και τα κυλάμε στην καρύδα που έχουμε σε ένα μπολ.