160γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
60 γραμ. βούτυρο
90 γραμ. καστανή ζάχαρη
4 αυγά
4 - 5 κουτάλια σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού τριμμένη μαστίχα
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, κατεβάζουμε από την φωτιά να κρυώσουν λίγο.
Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το αλεύρι και την τριμμένη μαστίχα.
Προσθέτουμε το μίγμα του αυγού μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και με απαλές κινήσεις φτιάχνουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Bάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί που πριν έχουμε αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 220οC για 10 με 15 λεπτά. Το κείκ πρέπει να ψηθεί εξωτερικά αλλά μέσα να παραμένει υγρό. Σερβίρετε με παγωτό και κρέμα γάλακτος!